ORDU / FATSA - Mehmet Zahit Kotku İmam Hatip Ortaokulu

7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN VELİLERİ İLE TOPLANTI

Önümüzdeki yıl 7. Sınıfa devam edecek olan öğrenci velilerimizle 4 Mayıs Perşembe günü öğle arası okulumuzda toplantı yapıldı. Okul müdürünün başkanlığında yapılan toplantıya; okulumuz müdür yardımcısı, rehber öğretmeni ve sınıf şube rehber öğretmenleri katıldılar. Yaklaşık bir saat süren toplantı da bu yıl neler yapmamız gerektiği ve önümüzdeki yıl neleri yapacaklarımız konuşuldu, tartışıldı, planlaması yapıldı. Alınan kararlardan bazıları şunlardır:

1-Sadece akademik anlamda değil, öğrencilerimizin milli ve ahlaki yönden de iyi bir eğitim almaları ve kontrol edilebilmeleri için okul aile birlikteliğinin daha da artırılması.

2-Sadece sınavla öğrenci alan okullara değil öğrencilerin yeteneklerine ve isteklerine göre bir üst öğrenime hazırlanmaları.  Bu amaçla Spor ve Güzel Sanatlar Liselerinin öğrencilere tanıtılarak isteklerine göre bu alanlara da öğrencilerin hazırlanması.

3-MESEM’in tanıtılması.

4-Sabahleyin öğrencilerin kahvaltı yapmadan okula gönderilmemesi,

5-Fatsa ve Altınordu ilçesindeki sınavla ve yetenekle öğrenci alan liselerin bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar gezilmesi.

6-Öğrenciler arasında arkadaşlığı ve dostluğu artırmak, tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmek amacıyla Amasya gezisinin yine bu eğitim öğretim yılı içerisinde yapılması.

7-LGS’ye hazırlanacak öğrencilerimiz için yaz ayında okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK)’nın açılmasına.

8-2023-2024 Eğitim öğretim yılı başından itibaren öğrencilerin bir üst öğrenime devam edeceği liselerin belirlenerek buna yönelik kursların okulda açılması.

9-Evlerinde öğrencilerimizin verimli bir ders çalışabilmeleri için ortam oluşturulması.

10-Bu tür toplantıların zaman zaman yapılması.

11-Bu kararların uygulanmasının okul rehber öğretmeni ve sınıf şube rehber öğretmenleri tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı.

Toplantı çok güzel bir ortamda geçti ve güzel kararlar alındı. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun05-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-2023

Yayın: 10.05.2023 - Güncelleme: 10.05.2023 12:54 - Görüntülenme: 55